Suncover SPF 30

250ml

• Geschikt voor lichaam én gezicht
• Bevat effectieve en veilige zonnefilters
• Beschermt de huid tegen uv-A- en uv-B-straling
• Suncover is een non-profit product

14,95
Gratis verzending | 30 dagen op proef


Gebruik
Suncover SPF 30
  • Schud de flacon voor gebruik

  • Elke 2 uur smeren

  • Tussen 12 en 3 uur zo min mogelijk in de zon

  • Gebruik minimaal factor 30

  • Smeer een flinke laag

  • Na het zwemmen opnieuw smeren

  • Bescherm jezelf de hele dag door

Details

Dit product voor lichaam én gezicht bevat uiterst milde ingrediënten en de veiligste zonnefilters die er zijn. Aan de Suncover zonnebrandcrème is ook niacinamide (vitamine B3) toegevoegd. Van dit ingrediënt is aangetoond dat het de huid extra beschermt tegen de zon. Daarbij kan niacinamide de huid kalmeren en de barrièrefunctie versterken. Suncover kan zowel door volwassenen als door kinderen worden gebruikt. 


Dr. Jetske Ultee: "Omdat ik vind dat iedereen recht heeft op goede zonbescherming heb ik vanuit mijn stichting Sunwiser de zonnebrandcrème Suncover ontwikkeld. Met mijn landelijke zoncampagne Smeer je in! hoop ik kinderen en ouders bewust te maken van het belang van zonbescherming."

Ingrediënten

 

Zonnefilters:

• Uvinul-A-plus (Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate), voor de bescherming tegen uv-A-straling
• Uvinul T150 (Ethylhexyl Triazone), biedt bescherming tegen uv-B-straling
• Tinosorb S (Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine), voor de bescherming tegen zowel uv-A- als uv-B-straling 
• Ensulizole (Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid), beschermt vooral tegen uv-B-straling, deels tegen uv-A-straling

Antioxidanten voor extra bescherming:

• Niacinamide

 

Alle ingrediënten:

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Diisopropyl Sebacate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Methylpropanediol, Ethylhexyl Triazone, Cetearyl Alcohol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Niacinamide, Caprylyl Glycol, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Lauryl Glucoside, Pentaerythrityl Distearate, Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum, Glycerin, Sodium Hydroxide, Phenylpropanol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Citric Acid.


Aqua

Gedestilleerd water wordt gebruikt om ingrediënten te kunnen oplossen.

C12-15 Alkyl Benzoate

Dit ingrediënt helpt de zonnefilters goed op te lossen en zorgt voor een zacht huidgevoel.

Dibutyl Adipate

Dit ingrediënt helpt de zonnefilters goed op te lossen en zorgt voor een zacht huidgevoel.

Diisopropyl Sebacate

Dit ingrediënt helpt de zonnefilters goed op te lossen en zorgt voor een zacht huidgevoel.

Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate

Misschien beter bekend als Uvinal-A-Plus. Een chemische zonnefilter; zorgt voor bescherming tegen uv-A-straling.

Methylpropanediol

Oplosmiddel, helpt andere ingrediënten dieper in de huid te komen en heeft hydraterende eigenschappen: het geeft de huid een zacht gevoel.

Ethylhexyl Triazone

Mooie, veilige uv-B-filter. Stabiel, wordt niet opgenomen, geen hormoonverstorende werking en weinig kans op irritatie.

Cetearyl Alcohol

Een vettige alcoholsoort. Zorgt niet alleen voor een zacht gevoel, maar helpt ook om de gebruikte ingrediënten goed te laten mengen.

Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine

Misschien beter bekend als Tinosorb S. Een chemische zonnefilter: deze absorbeert het zonlicht (zowel uv-A- als uv-B-straling). Het is een van de veiligste zonnefilters die er bestaan. Tinosorb S wordt niet of nauwelijks door het lichaam opgenomen, is heel stabiel en geeft weinig kans op huidirritatie en allergie.

Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid

Ook bekend als Ensulizole. Een chemische zonnefilter die zorgt voor de bescherming tegen uv-B-straling en deels ook uv-A. Is toegevoegd om de uv-B-protectie te vergroten, maar ook om andere filters te ‘bestendigen’. Daarbij heeft deze stof nog een aantal andere positieve eigenschappen: hij is stabiel, heeft een enigszins anti-inflammatoire werking en geeft een lage kans op huidallergie/irritatie.

Niacinamide

Dit is een antioxidant met vele functies. Het ingrediënt, ook bekend als vitamine B3, werkt kalmerend, barrièreherstellend, hydraterend en licht exfoliërend.

Caprylyl Glycol

Deze stof heeft behalve een hydraterend en barrièreherstellend effect, ook een conserverende werking op het product door de groei van schimmels en bacteriën tegen te gaan.

Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate

Deze stof helpt de gebruikte ingrediënten goed te laten mengen.

Lauryl Glucoside

Deze stof helpt de gebruikte ingrediënten goed te laten mengen.

Pentaerythrityl Distearate

Deze stof helpt de gebruikte ingrediënten goed te laten mengen.

Sodium Cetearyl Sulfate

Deze stof helpt de gebruikte ingrediënten goed te laten mengen.

Xanthan Gum

Geeft consistentie aan de Suncare.

Glycerin

Dit hydraterende ingrediënt herstelt en bewaakt de huidbarrière en vochtbalans.

Sodium Hydroxide

Dit ingrediënt zorgt dat het product de juiste pH-waarde heeft.

Phenylpropanol

Dit ingrediënt helpt met het oplossen van de stoffen in de Suncover.

Tetrasodium Glutamate Diacetate

Dit ingrediënt zorgt dat bacteriën geen kans krijgen.

Citric Acid

Dit ingrediënt zorgt dat het product de juiste pH-waarde heeft.

Veelgestelde vragen

 

1. Kan ik Suncover ook voor m’n gezicht gebruiken?

Suncover kan je voor je lichaam én voor je gezicht gebruiken. Dr. Jetske Ultee heeft daarnaast een apart zonnebrandproduct ontwikkeld voor het gezicht, met daarin hogere concentraties actieve stoffen zoals antioxidanten (de Suncare SPF 15 en Suncare SPF 30). 

2. Hoelang kan ik de zonnebrandcrème bewaren?

Na openen is de zonnebrandcrème 12 maanden houdbaar. Het openpotsymbool aan de zijkant van de fles geeft dit aan.


3. Wat is ‘non-profit’?

De opbrengst van de zonnebrandcrème gaat direct naar stichting Sunwiser. Hiervan kan onder meer nieuw lesmateriaal worden ontwikkeld.


4. Vlekken door de zonnebrandcrème?

Het kan voorkomen dat de zonnebrandcrème vlekken geeft in lichtgekleurde kleding. Laat het product daarom altijd eerst goed in de huid trekken voordat je je kleren aandoet. Mochten er toch vlekken in kleding zijn ontstaan, was deze dan zo snel mogelijk volgens de voorschriften. Gaan de vlekken er niet, probeer dan eens het volgende: meng 1 deel wasmiddel met 2 delen water en laat dit enkele uren intrekken. Spoel vervolgens goed uit en was het nogmaals.

Filosofie

Mijn belangrijkste drijfveer is mensen helpen aan een mooiere huid. Met goede adviezen en met no-nonsense producten. Huidverzorging met alleen maar milde en werkzame ingrediënten die écht je huid kunnen verbeteren.
Vrij van parfum
Zo staat vast dat al mijn producten vrij zijn van geurstoffen. Hoe lekker een geurtje ook kan zijn, het helpt je huid op geen enkele manier. Sterker nog, het kan zelfs schade aanrichten. Zo zijn er nog meer stoffen die ik echt niet gebruik, ingrediënten bijvoorbeeld die in combinatie met zonlicht voor pigmentvlekken en rimpels kunnen zorgen.
Werkzame ingrediënten
Wat ik wel graag gebruik, is hoge concentraties van werkzame ingrediënten waarvan we inmiddels weten dat ze écht iets doen voor de huid. Denk aan het lichter maken van pigmentvlekjes, het verminderen van roodheid en het verzachten van lijntjes én de vorming van rimpels zo lang mogelijk uitstellen … Met de juiste stoffen is best een hoop te bereiken.
Altijd vers
Om de werkzaamheid van de actieve ingrediënten die ik gebruik zo hoog mogelijk te houden, produceer ik in kleine oplages. En daarnaast, het is toch ook gewoon fijn om te weten dat je een vers product in handen hebt; niet iets wat misschien al twee jaar ergens op een plank staat …
De juiste verpakking
Ik kijk niet alleen nauwkeurig naar de formulering van een product, ook de verpakking wordt met zorg uitgekozen. Sommige ingrediënten blijven echt véél stabieler en langer werkzaam als je ze in een speciale luchtdichte verpakking doet.
Veilig en duurzaam
Het voor mij heel belangrijk dat alle ingrediënten veilig zijn. Zo veilig dat ik de producten die ik maak ook met een gerust hart mijn kinderen kan laten gebruiken. Verder wil ik dat de ingrediënten niet alleen veilig zijn voor je huid, maar ook voor de natuur. Ik neem misschien maar een heel klein plekje in dit verhaal in, maar ik vind het toch belangrijk dat ik op elk vlak – van ingrediënt tot productieproces en verzending - de meest duurzame oplossingen kies.
Vegan en dierproefvrij
Het is voor mij niet meer dan normaal dat al mijn producten dierproefvrij zijn. Het is immers verboden in Europa en ik zou er ook gewoon niet aan moeten denken. Ook gebruik ik geen ingrediënten van dierlijke afkomst.
Goed voor jezelf, goed voor je huid
Ik ben er ten slotte van overtuigd dat goede huidverzorging echt wat voor je kan doen, maar dat het uiteindelijk wel slechts een onderdeel is van een groter geheel. Je kunt nog zulke dure crèmes kopen, wanneer je niet lekker in je vel zit, stress hebt of bijvoorbeeld niet goed eet, dan zie je dat aan je huid. Goed voor jezelf zorgen en je goed voelen zie je terug in je uiterlijk. Dat heeft vaak veel meer effect dan allerlei crèmes en behandelingen.

Andere klanten kochten of bekeken ook: