Skincare Centre

by Dr. Jetske Ultee

• De huid tot in detail in beeld gebracht
• Wetenschappelijke meetapparatuur
• Advies en huidverzorging op maat 
• Peelingbehandelingen
• NIEUW Laser- en OPL-behandelingenJe kunt een afspraak maken voor:   • Persoonlijke Huidanalyse

  • Vervolgafspraak Huidanalyse

  • Peelingbehandelingen 

  • Laser- en OPL-behandelingen 
Lees hier hoe we omgaan met de coronamaatregelenOnze plekjes zijn beperkt.
Lees eerst deze informatie.
Het is op dit moment niet mogelijk een afspraak te maken in het Skincare Centre.
Het Skincare Centre is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 11.00 tot 16.30 uur

We zijn verder alle werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 22.00 uur

Wil je graag advies over jouw huid? Je kunt ons ook altijd bellen of mailen.

Heb je een huidprobleem en je weet niet goed waardoor dit komt, of wat je er nu beter wel en niet aan kunt doen? Heb je vragen over producten of ingrediënten? Het is niet altijd nodig om hiervoor een afspraak te maken in het Skincare Centre. Dr. Jetske Ultee werkt met een uitgebreid team van huiddeskundigen die je iedere dag kunt bereiken. Vaak kunnen ze je al via de telefoon of mail goed op weg helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op. Dan leggen we je graag uit wat we voor je kunnen betekenen.

Neem direct contact op

Details

Met het Skincare Centre in Rotterdam komt Dr. Jetske Ultee tegemoet aan een grote behoefte aan persoonlijk huidadvies en verzorging op maat. Het is nu ook mogelijk huidverbeterende behandelingen te laten uitvoeren.

Al sinds 2009 behandelt dr. Jetske de meest uiteenlopende vragen over huidproblemen en huidverzorging op haar populaire weblog. Ze houdt onderzoek bij, behandelt actuele vragen en geeft daarnaast persoonlijke (product)adviezen. Met het ontwikkelen van haar eigen productlijn vond dr. Jetske Ultee uiteindelijk een mooi antwoord op de groeiende vraag naar veilige, milde huidproducten met een bewezen werking. Maar ook voor het gebruik van goede huidverzorging is het van belang eerst de eigen huid te kennen. Welk huidtype heb je eigenlijk, welke klachten spelen soms en hoe ziet je huidverzorgingsregime er precies uit?

Hoewel Dr. Jetske Ultee een uitgebreide online huidanalyse aanbiedt, en hoewel er dagelijks een team van huiddeskundigen klaarstaat voor vragen en extra uitleg, kan het soms toch prettig zijn wanneer iemand persoonlijk naar je huid kijkt. Dat kan in het Skincare Centre.


Nieuw in het Skincare Centre

Het bijzondere aan de kliniek is de grondige en wetenschappelijke benadering van huidverzorging (op maat). Het Skincare Centre beschikt over geavanceerde meetapparatuur waardoor iedere huid tot in detail in kaart kan worden gebracht, en een passend productadvies kan worden gegeven. Daarnaast is het nu ook mogelijk de huid verder te verbeteren met verschillende peeling- en laserbehandelingen.

 

 

 

Behandelingen

Persoonlijke Huidanalyse 60,00 euro

Ben je benieuwd naar de conditie van je huid? Heb je onze online huidanalyse al gedaan, maar wil je toch graag een persoonlijk advies? Dan kun je terecht voor een uitgebreide Persoonlijke Huidanalyse. Lees verder ->

 

Wat houdt dit consult in?

Bij een persoonlijk huidconsult brengen we de huid echt tot in detail in kaart. Dat doen we met wetenschappelijke meetapparatuur. We kijken bijvoorbeeld naar de textuur van de huid, de barrièrefunctie, talgproductie en hydratatie, en we meten de zuurgraad. Wist je bijvoorbeeld dat een te hoge pH-waarde mogelijk een rol speelt bij aandoeningen als eczeem, acne en rosacea? En wist je dat een beschadigde huidbarrière heel wat klachten in stand houdt?

Met een speciale lamp kunnen we vervolgens nog kijken naar bacteriegroei op de huid. Ook kunnen we een huidsample nemen en onder de microscoop bekijken hoe het zit met de aanwezigheid van mijten. Misschien is de balans van deze huidbewoners heel erg scheef ‘gegroeid’ en verklaart dit nu juist de klachten die je hebt. Verder kunnen we onzichtbare uv-schade in beeld brengen. Het kan gaan om schade van soms wel twintig jaar terug. Wat kun je daar het beste aan doen?

En heb je last van pigmentvlekken, dan is het belangrijk om te weten waardoor deze zijn veroorzaakt. Zijn het zonnevlekken of is de pigmentophoping misschien ontstaan na een wondje of ontsteking in de huid?

Voeding en leefstijl

Na deze uitgebreide metingen krijgen we een heel goed beeld van de conditie van jouw huid en wordt duidelijk welke aspecten (meer) aandacht verdienen. We geven niet alleen advies over het gebruik van de producten van Dr. Jetske Ultee, maar ook over aanvullende producten of behandelingen in het geval van bijvoorbeeld een huidprobleem als acne of rosacea. Ook leer je meer over het effect van leef- en eetgewoonten op je huid. Want wist je dat ook voeding, stress, een gebrek aan slaap en hormoonschommelingen de huidconditie kunnen beïnvloeden?

Na je consult ga je kortom naar huis met heel veel (nieuwe) kennis over je huid en een op maat gemaakt huidverzorgingsplan.

 

Zo bereid je je voor op de afspraak
Vul vooraf onze vragenlijst in


Wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor een Persoonlijke Huidanalyse, krijg je een bevestigingsmail met daarin ook een link naar een online vragenlijst. Om je zo goed mogelijk advies te kunnen geven, vragen we je deze in te vullen voordat je komt.

Kom met een schone huid


De huidmetingen zijn het meest accuraat wanneer deze worden gedaan op een schone huid. Het beste is om je gezicht twee tot drie uur voor de afspraak te reinigen en daarna niets meer aan te brengen op je huid; ook geen crème. Mascara en oogpotlood mag je laten zitten. Als het niet lukt met een gereinigde huid te komen, dan kunnen we je huid in het Skincare Centre schoonmaken. Om tot een goede analyse te komen passen we de volgorde van de metingen dan aan.

Zorg dat je huid tien minuten kan acclimatiseren in het Skincare Centre 

Probeer tien minuten van tevoren aanwezig te zijn voor je Persoonlijke Huidanalyse. Dan kan je huid alvast wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid van het Skincare Centre. Wij zorgen ondertussen voor een lekker kopje koffie of thee.

 

Vervolgafspraak Huidanalyse 35,00 euro

De kans is groot dat je na de uitgebreide huidanalyse je huidverzorgingsroutine en misschien ook wat leefstijlgewoontes hebt aangepast. Na enkele maanden kun je meten of je huid inderdaad verbeterd is. Lees verder ->
Wat houdt dit consult in?

Na een kort consult zullen weer dezelfde metingen verricht worden als tijdens de eerste uitgebreide huidanalyse. Samen lopen we de uitslagen van beide metingen na. Wat is er veranderd? Zijn er duidelijke verbeteringen, of zijn er nog verbeterpunten? Aan de hand van de resultaten kan het huidverzorgingsplan worden bijgesteld.

 

Zo bereid je je voor op de afspraak
Vul vooraf onze vragenlijst in


Wanneer je een vervolgafspraak op de Persoonlijke Huidanalyse hebt gemaakt, krijg je een bevestigingsmail met daarin ook een link naar een online vragenlijst. Om je zo goed mogelijk advies te kunnen geven, vragen we je deze in te vullen voordat je komt.

Kom met een schone huid


De huidmetingen zijn het meest accuraat wanneer deze worden gedaan op een schone huid. Het beste is om je gezicht twee tot drie uur voor de afspraak te reinigen en daarna niets meer aan te brengen op je huid; ook geen crème. Mascara en oogpotlood mag je laten zitten. Als het niet lukt met een gereinigde huid te komen, dan kunnen we je huid in het Skincare Centre schoonmaken. Om tot een goede analyse te komen passen we de volgorde van de metingen dan aan.

Zorg dat je huid tien minuten kan acclimatiseren in het Skincare Centre 

Probeer tien minuten van tevoren aanwezig te zijn. Dan kan je huid alvast wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid van het Skincare Centre. Wij zorgen ondertussen voor een lekker kopje koffie of thee.

 

Peeling 60,00 euro

Met een peeling wordt het bovenste dode laagje van je huid ‘verwijderd’. Het is een effectieve methode om de vermoeide, doffe en/of verouderde huid ‘op te frissen’ en om oneffenheden als puistjes en pigmentvlekken te verminderen. Lees verder ->

 

We beginnen met een intake

Voordat we met de juiste peelingbehandeling kunnen beginnen, is het belangrijk dat we een goed beeld hebben van je huidconditie. Welke klachten zijn er, wat zou je willen verbeteren aan je huid? Je eerste afspraak is daarom een (gratis) intake. Tijdens dit consult worden ook foto’s genomen en huidmetingen gedaan. Deze zijn het meest accuraat wanneer je huid schoon is. Het beste is je gezicht twee tot drie uur voor de afspraak te reinigen en daarna niets meer aan te brengen op je huid; ook geen crème. Mascara en oogpotlood mag je laten zitten. Na de metingen stellen we een behandelplan voor je op met de juiste peelings. Daarmee beginnen we als je terugkomt voor je tweede afspraak. 

 

Wat houdt een peeling in?

Bij een chemische peeling wordt met behulp van een hoge concentratie van een zuur, bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur of salicylzuur, het bovenste laagje van de huid ‘verwijderd’. Dat wil zeggen: de ingrediënten die we op de huid aanbrengen, zorgen ervoor dat dode huidcellen makkelijker loslaten, waardoor een frisse huid tevoorschijn komt. Oneffenheden zoals littekens, puistjes of zonschade kunnen hierdoor bijvoorbeeld minder zichtbaar worden. Bovendien stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid steviger wordt.

Hoe diep een peeling werkt, hangt af van verschillende eigenschappen, zoals het gebruikte ingrediënt, de concentratie, het oplosmiddel en de pH-waarde van het product. Oppervlakkige peelings zoals 20% salicylzuur dringen niet verder door dan de epidermis (bovenste huidlaag) en gebruik je bijvoorbeeld bij mee-eters of een wat vettige huid. Middeldiepe peelings, zoals 70% glycolzuur, dringen door tot en met de diepere huidlaag en gebruik je echt bij verouderingsverschijnselen.

Welke peeling wordt er gebruikt?
Afhankelijk van je klachten en wensen, en op basis van de metingen tijdens de Persoonlijke Huidanalyse of Intake, bepalen we welke peeling het beste bij je past. Zo kiezen we bij een gevoelige huid meestal voor een combinatie van lagere concentraties zuren en bij een huid met veel zonschade voor een hogere concentratie glycolzuur. Maar ook andere (combinaties van) zuren zijn mogelijk. Samen stellen we daarom een op maat gemaakt behandelplan op. Voor het beste resultaat zijn gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig, met tussenpozen van twee tot drie weken.

Zo ziet de behandeling eruit
De huid wordt eerst gereinigd. Daarna kunnen we de peeling aanbrengen. Dit voelt wat tintelend aan op de huid, een gevoel dat vaak na een paar minuten afneemt. We kijken goed naar de reactie van de huid. Als de peeling voldoende gewerkt heeft, wordt deze eraf gehaald. Daarna krijg je een neutraliserende en kalmerende nabehandeling met producten die bij jouw huid passen. De therapeut brengt een masker bij je aan en zal daarbij je nek en schouders zachtjes masseren. Als laatste wordt je gezicht ingesmeerd met een geschikte beschermende crème. Je gaat met een ontspannen gevoel naar huis. 

Goed gevoel, ook vanbinnen
Chemische peelings worden niet alleen effectief ingezet bij klachten als acne of littekens. De gezichtsbehandeling wordt juist ook gedaan om een vermoeide, doffe en/of verouderde huid ‘op te frissen’. En wist je dat uit onderzoek blijkt dat een peeling mensen ook vanbinnen goed doet? Niet alleen de huid knapt op van de behandeling, ook het zelfvertrouwen stijgt.

Bij acne, rosacea en pigmentvlekken
Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van een peeling bij specifieke huidklachten als acne, littekens door acne, rosacea, huidveroudering en pigmentvlekken. Zijn er beperkingen bij deze huidproblemen? Wat werkt en wat niet? Je kunt hierover meer lezen in de blog over peelings.

 

Zo bereid je je voor op de afspraak

Het is fijn als je met een schone huid naar je afspraak komt. Na de peeling kan de huid wat rood zien en licht tintelend aanvoelen. Je kunt gewoon alles doen, maar houd hier rekening mee als je nog (werk)afspraken hebt. Zorg er daarnaast voor dat je de Informatiebrief en Instructies goed hebt doorgenomen die je tijdens de Intake hebt gekregen.

De allerbeste voorbereiding is wanneer je al een paar weken voor de behandeling bent gestart met de Exfoliant en het Vitamin A Serum van Dr. Jetske Ultee. Mocht je nog niet bekend zijn met deze producten, dan kun je deze meteen na de eerste behandeling gaan gebruiken. Gebleken is dat je dan meer en langer effect van de peeling ziet.

 

Laser- en OPL-behandeling vanaf 65,00 euro

Met laserbehandelingen kunnen tekenen van huidveroudering als fijne lijntjes en rimpels, of andere huidklachten als acne worden verbeterd. Behandeling met OPL zorgt voor vermindering van pigmentvlekjes, roodheid en couperose, en daarmee uiteindelijk een egalere teint van de huid. Lees verder ->

 

We beginnen met een intake

Voordat we met de laser- of OPL-behandeling kunnen beginnen, is het belangrijk dat we een goed beeld hebben van je huidconditie. Je eerste afspraak is daarom een gratis intake; tijdens deze analyse worden foto’s genomen en wordt samen met de huidtherapeut bekeken welke behandeling het beste bij je huid past.

 

Welke laser wordt er gebruikt?

De laser- en OPL-behandelingen worden uitgevoerd met het Cynosure Icon Systeem. Voor de laserbehandeling wordt gebruikgemaakt van de ‘Erbium: Glass 1540 nm’; voor de OPL-behandeling gebruiken we de ‘MaxG 532nm en 800-1064nm'. 

 

Wat houdt de laser- of OPL-behandeling in?

Bij de behandeling met laser wordt met licht van een specifieke golflengte gewerkt, wat zorgt voor collageenaanmaak en krimping van weefsel in de huid. Hierdoor zal de huid steviger worden. Bij OPL werken we met licht van twee verschillende golflengten. Een soort die werkt tegen pigment en een soort die  de roodheid moet verminderen. Zo ontstaat een frissere en egalere huid. Het beste resultaat wordt vaak bereikt wanneer de huid meerdere keren behandeld wordt, of wanneer verschillende behandelingen worden gecombineerd. De mogelijkheden worden besproken tijdens de intake. Hier vind je de prijslijst voor de laser- en OPL-behandelingen.

 

Zo ziet de behandeling eruit

De huid wordt eerst gereinigd. Om de ogen te beschermen krijg je tijdens de behandeling een brilletje. De laserpulsen voelen als korte warme prikjes en zorgen voor warmte in de huid. Om meer comfort te bieden, kan tijdens de behandeling gekoelde lucht over de huid geblazen worden. Ook kunnen na afloop coolpacks extra verkoeling geven. De duur van de behandeling ligt aan het te behandelen gebied (zelden langer dan 45 minuten).

 

Zo bereid je je voor op de afspraak

Na de laserbehandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. De zwelling kan drie tot vijf dagen aanhouden, houd hier  rekening mee tijdens het inplannen van je verdere afspraken die week. De roodheid is de volgende dag vaak al grotendeels verdwenen. Na een OPL-behandeling zullen zichtbare pigmentvlekjes tijdelijk donkerder verkleuren (5-7 dagen). Op de dag van de behandeling kan de huid rood zien.

 

Veelgestelde vragen

Gelden er nog speciale maatregelen bij Dr. Jetske Ultee vanwege het coronavirus?

Dr. Jetske Ultee volgt de laatste adviezen van het RIVM (het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). En dat betekent dat we je moeten vragen om echt thuis te blijven als je last hebt van verkoudheid, hoesten of koorts. Je kunt dan je afspraak bij ons afzeggen door even contact op te nemen met de Klantenservice: 010 – 43 63 276 of te mailen naar: skincarecentre@dr-jetskeultee.nl

 
Wanneer kan ik terecht in het Skincare Centre?

Er is veel vraag naar advies en behandelingen in het Skincare Centre. Maar het aantal plekjes is helaas beperkt. Het kan dus zijn dat je bij het maken van een afspraak via onze agenda de melding krijgt: ‘Er zijn helaas geen beschikbare tijden om online te reserveren.’ Onze agenda loopt tot drie maanden vooruit. En dat betekent dan dus dat deze voor die periode al is volgeboekt.

Onze ervaring is dat veel vragen al beantwoord kunnen worden via e-mail, chat en telefoon. Misschien wil je dat we even meekijken naar bepaalde ingrediënten of producten? Of je wilt wat meer weten over klachten die maar niet overgaan. Neem dan contact op met onze huiddeskundigen en huidtherapeuten van de Klantenservice. Er zit iedere dag een uitgebreid team klaar om je te helpen.

 
Wat zijn de openingstijden van het Skincare Centre?

Voor advies en behandelingen kun je maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 16:30 uur terecht in het Skincare Centre. We zijn verder alle werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 22.00 uur. 


Wat zijn de adres- en contactgegevens van het Skincare Centre?

Koningin Emmaplein 7
3016 AA Rotterdam
Tel. +31 (0)10 4363 276
E-mail: skincarecentre@dr-jetskeultee.nl  


Kun je parkeren bij het Skincare Centre?

In de omgeving van het Skincare Centre van dr. Jetske Ultee is voldoende parkeergelegenheid. Houd er wel rekening mee dat dit deel van Rotterdam druk kan zijn en dat je moet betalen voor parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Museumpark en Erasmusbrug.


Hoe kom ik met het openbaar vervoer?

Het Skincare Centre is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Rotterdam Centraal neem je tram 7 (richting Willemsplein) naar de halte Westplein. Vanaf hier is het nog twee minuten lopen.


Kan ik mijn afspraak annuleren?

Mocht je je afspraak niet kunnen nakomen, dan kan je deze tot 24 uur van te voren annuleren via de link in je bevestigingsmail van je afspraak. Mocht je afspraak binnen 24 uur plaatvinden, neem dan zo snel mogelijk contact op via skincarecentre@dr-jetskeultee.nl of 010 4363 276.

Hoe werkt het inloggen in het reserveringssysteem?

Het reserveringssysteem staat los van je account bij Uncover Skincare. Voor het maken van een behandelafspraak moet je dus een nieuw reserveringsprofiel aanmaken.


Wie zijn de behandelaars?

De consulten en behandelingen in het Skincare Centre worden uitgevoerd door huidtherapeuten Hanneke Helder en Inge van der Meer. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de beroepsvereniging voor lasertherapeuten DALA (Dutch Aesthetic Laser Association). Onze huidtherapeuten voldoen aan de kwaliteitseisen zoals beschreven in de Wet BIG.

 

 

Wat zijn de kosten?

Hier vind je de prijslijst.

 

Wat kan ik doen als ik een klacht heb?

Onze huidtherapeuten doen er alles aan goede zorg te verlenen. Maar wat nu als je toch niet tevreden bent? Het is belangrijk dat je in dat geval eerst contact opneemt met ons. Soms is sprake van een misverstand. Vaak leidt een gesprek al tot een oplossing. 

Komen we er samen echt niet uit, dan kun je terecht bij de zogeheten Klachten- en geschillenregeling Paramedici waarbij wij zijn aangesloten. Een onafhankelijke klachtenfunctionaris kan dan naar jouw verhaal kijken. Via de website van het Klachtenloket Paramedici vind je een eenvoudig formulier en nadere uitleg over de procedure. Het is ook mogelijk het loket via de mail of telefonisch te benaderen.

Filosofie