Filosofie van dr. Jetske Ultee


Mijn belangrijkste drijfveer is mensen helpen aan een mooiere huid. Met goede adviezen en met no-nonsense producten. Huidverzorging met alleen maar milde en werkzame ingrediënten die écht je huid kunnen verbeteren.
Voor iedere huid
Alweer tien jaar nu bestaat mijn huidverzorgingslijn Uncover Skincare. Ik durf te zeggen dat bijna iedereen baat heeft bij de producten. De gebruikte stoffen zijn mild en bewezen effectief en daarom juist geschikt voor de gevoelige huid, zelfs de huid met acne- of rosaceaklachten.

We hebben geen samples of proefverpakkingen. Bewust niet. Want we geloven erin dat om écht te zien wat de producten voor je kunnen doen, je daarvoor de tijd moet nemen. Je kunt alle producten dertig dagen proberen. Ben je niet tevreden, dan krijg je je aankoopbedrag gewoon retour.
Werkzame ingrediënten
In mijn producten gebruik ik hoge concentraties werkzame ingrediënten waarvan we uit wetenschappelijk onderzoek weten dat ze écht iets doen voor de huid. Denk daarbij aan het lichter maken van pigmentvlekjes , het verminderen van roodheid, het verzachten van lijntjes én het zo lang mogelijk uitstellen van de vorming van rimpels … Met de juiste stoffen is best een hoop te bereiken.
Altijd vers
Om de werkzaamheid van de actieve ingrediënten die ik gebruik zo hoog mogelijk te houden, wordt mijn huidverzorging in kleine oplages in Nederland geproduceerd. Zo heb je altijd een vers product in handen.
Airless verpakkingen
Ik kijk niet alleen nauwkeurig naar de formulering van een product, ook de verpakking wordt met zorg uitgekozen. Sommige ingrediënten blijven echt véél stabieler en langer werkzaam als je ze in een speciale luchtdichte verpakking doet. Voor de producten met hoge concentraties antioxidanten hebben we daarom gekozen voor een airless flesje met een pompje. En die pompjes, die we ook voor de andere producten hebben, zorgen er meteen voor dat je product schoon blijft.
Veilig en duurzaam
Het is voor mij heel belangrijk dat alle ingrediënten veilig zijn. Zo veilig dat ik de producten die ik maak ook met een gerust hart mijn kinderen kan laten gebruiken. Verder wil ik dat de ingrediënten niet alleen veilig zijn voor je huid, maar ook voor de natuur. Ik neem misschien maar een heel klein plekje in dit verhaal in, maar ik probeer toch op elk vlak – van ingrediënt tot productieproces en verzending – stapjes te zetten op het gebied van duurzaamheid. Zo gebruiken we voor de verzenddozen nu vulschuimpjes van maïs die volledig afbreekbaar zijn.
Vegan en dierproefvrij
Het is voor mij niet meer dan normaal dat al mijn producten dierproefvrij zijn. Het is immers verboden in Europa en ik zou er ook gewoon niet aan moeten denken. Ook gebruik ik geen ingrediënten van dierlijke afkomst.
DR. JETSKE ULTEE

"Goede en milde huidverzorgingsproducten met onafhankelijke,
wetenschappelijke onderzoeken als basis. Dat vind ik belangrijk."

Wat werkt en wat niet?Het is alweer ruim vijftien jaar nu dat ik, na mijn studie geneeskunde en promotieonderzoek, werkzaam ben als onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie. In die tijd ben ik regelmatig van de ene in de andere verbazing gevallen. Want hoe meer ik me ging verdiepen in de werking van cosmetica en gebruikte ingrediënten, hoe meer ik geschokt raakte over de berg halve waarheden die aan consumenten wordt verkocht. Natuurlijk wist ik wel dat veel cosmeticaclaims misleidend zijn. Of dat dure crèmes niet per definitie beter zijn dan goedkopere varianten. Maar ik vind het elke keer weer schokkend te ontdekken dat duurbetaalde ‘werkzame’ stoffen vaak in dusdanig verwaarloosbare concentraties zijn toegevoegd dat een product simpelweg niets kan doen. Wat ik nog erger vind: dat zoveel huidklachten het gevolg zijn van verkeerde of verkeerd gebruikte cosmetica. Ik vind dat mensen het recht hebben te weten wat wel en niet waar kan zijn. Want wat is er nu eigenlijk bewezen in échte studies? Hier wil ik graag bij helpen.Kennis delen


 

 

➤ Blog
Ik wilde mijn kennis graag delen. Met dat idee begon ik in 2009 mijn eigen blog. En omdat er vanaf het begin zo enthousiast werd gereageerd en omdat er zo vaak naar werd gevraagd, besloot ik vrij snel daarna om alle kennis te gebruiken om zelf goede producten te ontwikkelen. Steeds weer vanuit de vraag: wat zou ik zelf willen voor mijn huid? En wat werkt er echt?


 
➤ Huidboek
Mijn visie en adviezen kun je ook teruglezen in mijn Huidboek. Wil je alles weten over ingrediënten die je huid écht kunnen verbeteren? En ben je benieuwd welke potjes je vooral moet laten staan in het schap? In mijn boek heb ik alle do’s en don’ts voor een mooie huid onder elkaar gezet. Heb je last van puistjes of pigmentvlekjes en al heel veel geprobeerd? Of heb je het idee dat je het beste alleen natuurlijke ingrediënten of babyproducten kunt gebruiken omdat je huid heel gevoelig is? Dan weet ik zeker dat je in mijn boek goede tips kunt vinden…!”Mijn eigen productlijnOp alle producten die ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld, ben ik best wel een beetje trots. De ‘familie’ is ondertussen aardig uitgebreid en de reacties zijn iedere keer weer overweldigend. Toch vind ik het bij elke lancering van een nieuw product nog steeds net zo spannend als toen hier de eerste flesjes in deze webshop stonden. Mijn huidverzorging onderscheidt zich door het gebruik van alleen milde en werkzame ingrediënten in hoge concentraties die écht wat doen voor de huid, en klachten kunnen verbeteren en voorkomen. Inmiddels is er ook mooie make-up ontwikkeld. Ook deze producten bevatten alleen zachte, waardevolle ingrediënten. Want wat heb je aan goede huidverzorging als je vervolgens verkeerde make-up aanbrengt?


 

 

Wat voor huid heb je eigenlijk? Ik help je


 

➤ Huidanalyse
Een mooie huid begint bij de juiste huidverzorging. Maar daarvoor is het belangrijk om vast te stellen wat voor huidtype je nu eigenlijk hebt. Wist je dat veel mensen dat eigenlijk helemaal niet precies weten? Om je een beetje op weg te helpen, heb ik daarom een online Huidanalyse ontwikkeld. Benieuwd wat jouw huid nodig heeft en welke producten bij je passen? Vul dan de vragen in en ontvang vervolgens meteen mijn advies.

 

 
➤ Klantenservice
Kom je er niet helemaal uit met de Huidanalyse? Of heb je aanvullende vragen? Mijn team van vaste huiddeskundigen en huidtherapeuten bij de Klantenservice helpen je graag verder.

 

 
➤ Skincare Centre
Met goede huidverzorging en advies kun je al heel veel bereiken. Maar soms is het nodig om toch nog een stapje verder te gaan. In mijn eigen Skincare Centre kunnen we een uitgebreid onderzoek doen naar de huid. Ook doen we huidverbeterende behandelingen met bijvoorbeeld laser of peelings.

 


 

Dr. Jetske Ultee studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze werkte vervolgens als arts-assistent en onderzoeker bij de afdeling plastische en reconstructieve chirurgie, waar ze in 2010 promoveerde.

Sinds 2004 is Jetske werkzaam als onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie. In 2009 lanceerde zij haar blog en in de jaren daarop volgde de lancering van haar eigen cosmeticalijn Uncover Skincare en het Huidboek.

In 2014 richtte ze de stichting Skinwiser op, die zich bezighoudt met onderzoek naar werkzaamheid en veiligheid van cosmetische producten. In dat jaar lanceerde dr. Jetske Ultee ook de landelijke campagne Smeer je in! om mensen bewust te maken van het belang van goede zonbescherming, vooral bij kinderen.

In 2017 opende ze haar eigen Skincare Centre in Rotterdam. Jetske is getrouwd en moeder van vier kinderen.